Laga rätt kost

Kombinera olika sporter, motionsformer och träning

För att må bra och ha en god hälsa genom livet behöver vi träna vår kropp. Det finns många olika typer av fysiska aktiviteter och träning som vi kan delta i eller utföra oavsett ålder. De olika typerna av träning och motion som finns att välja mellan kommer alla att bidra till din fysiska kapacitet och hälsa.

Aktiviteter

Det finns som sagt en stor mängd av aktiviteter att välja mellan och det är förmånligt att kombinera olika sporter, träningar och motionsformer. Gör din träning personlig samt gå gärna med i någon idrottsförening, gym eller vad som känns roligt och bra. Planera gärna för någon form av träning hemma eftersom det är inte alltid som det är möjligt att åka iväg på träning varje dag. Kondition samt koordination tränas för det mesta allsidigt. Aerobics av något slag tränas oftast i grupp och ger en bra social kontakt. Stepaerobics är en gruppträning där du kommer att kliva upp och ner på en ”step up bräda” till musik. Denna typ av träning kommer att ge styrketränande effekter på sätesmuskler samt ben samt koordinations- och konditionsträning.

Konditionsträning

Den vanligaste formen av konditionsträning är joggning men även racketidrotter, boll- samt nätbollspel kommer att ge en positiv inverkan på din fysiska kapacitet. Bollspel som till exempel handboll, fotboll, volleyboll, tennis, badminton, bordtennis, handboll, basketboll, innebandy och squash har en bra effekt på din muskelstyrka, koordination samt kondition.

Många kvinnor som tränar önskar att få en vacker midja. Genom Waist trainers är det fullt möjligt att uppnå målet att få en timglas-midja som är perfekt. Du kan enkelt och smidigt beställa din Waist trainer av hög kvalitet till bra pris hos eStore. Genom att använda en waist trainer kan du uppnå omedelbara samt långsiktiga mål, precis som du önskar. Waist trainer korsetten kommer att ge dig en bättre hållning, forma din midja och bränna fett. Hos eStore kommer du att hitta effektiva träningskorsetter till mycket bra priser.

Cykling, gång och zumba

Det finns många olika typer av konditionsträning att välja mellan eller att kombinera. En mångsidig träning är både rolig och givande. Att cykla istället för att ta bilen kommer att ge både nöje och en konditionshöjande effekt på dina stora muskelgrupper i benen. Styrketräning behöver kombineras med någon from av konditionsträning som till exempel Zumba som är en dansbaserad träning i grupp. Du kommer att dansa och utöva aerobiska övningar till latinsk pop och andra internationella hitlåtar. Gång är en bra motionsform för alla men kanske enklast för den som är äldre eftersom gång är skonsam mot leder och muskler. En bra motionsform för den som inte kan jogga eller springa.

Träning bör vara roligt

Den bästa och roligaste formen av träning är när man kombinerar olika typer av träning och sporter. Du kan jogga, cykla, styrketräna plus träna thaiboxning, karate, judo eller zumba. Konditionsträning bör göras i intervaller för bättre resultat. Både din kropp och ditt sinne kommer att bli starkare och orka mer. Även ditt hjärta och inre organ kommer att stärks plus att din koncentrationsförmåga kommer att bli mycket bättre. Att träna, idrotta och motionera är inte bara roligt, det kommer att förbättra din hälsa, ge nya vänner och ett rikare liv.

bard