Laga rätt kost

Håll igång hälsan under vintern

På vintern är det en vanlig fälla att man hellre stannar inne och inte tränar eftersom det är kallt och mörkt ute. Känslan av att kura upp sig i soffan med en varm kopp te och kolla på TV brukar kännas mer lockande än att gå ut och gå en promenad i kylan. Dock kan det vara så att det kroppen egentligen behöver är motion och frisk luft, och att man helt enkelt bara borde trotsa den där instinkten av att vila hemma i lugn och ro. Dessutom så är det ju faktiskt så att man blir mer avslappnad efter att man har motionerat och man mår generellt sett bättre. I det här inlägget kommer det komma några exempel på saker man kan göra för att hålla igång kroppen och motivationen även under de kallare månaderna av året.

Köp varma kläder

Om man har rätt kläder så kan man inte skylla på att det är kallt när man väl kommer hem. Jackor som de man kan köpa online, bland annat Canada Goose herr, är av så bra kvalitet att man kan använda dem när man är ute och går i minusgrader. Så kläderna är tyvärr inte någon ursäkt längre. En promenad i kylan med en varm och tät jacka kan faktiskt vara riktigt uppfriskande, och den där koppen te i soffan smakar mycket bättre efter en sådan promenad.

Skaffa ett gymkort

Om man ändå inte vill träna ute på vintern så kan man skaffa sig ett gymkort de månaderna som det är kallt. Då får man ofta tillgång till maskiner och klasser som kan vara bra för motionen. Dessutom så finns det i vissa fall en bastu som kan värma gott innan man cyklar eller går hem. Man ska ju försöka att undvika att ta bilen till gymmet. En rask promenad dit kan ju ses som en perfekt uppvärmning.

Gå och simma på badhuset

Något som är extra härligt på vintern är att simma, bada i bubbelpoolen och sedan basta i badhuset. Man kan skaffa ett klippkort eller betala månadsvis på de flesta badhus, vilket är perfekt för den som endast vill simma de månaderna man inte vill träna utomhus. Simning är en väldigt bra träningsform eftersom den inte belastar kroppen alls.

Åk på skidsemester med familj eller vänner

Om man vill ha en intensiv träningsvecka under vintern så är det bästa alternativet att man åker skidor eller snowboard. Det finns alternativ i Sverige som är väldigt bra om man reser med familjen. Även Norge har fina backar och stor chans till snö. Men absolut bäst skidåkning får man trots allt i Alperna. Det kan vara lite dyrare att åka, men sedan är det mycket bättre också.

bard