Laga rätt kost

Kosttillskott

Du som tränar mycket kan behöva ta hjälp av vissa kosttillskott. Dock ska du inte ersätta kosten med kosttillskott utan bara ta dem som ett komplement enligtLivsmedelsverket och andra källor. Mivitotal flaska är perfekt och innehåller alla viktiga vitaminer som behövs. Du tar endast en matsked om dagen!

Proteintillskott

Du som bygger muskler kan behöva kreatin eller extra aminosyror för att få större muskler och samtidigt göra så att musklerna återhämtar sig snabbare. Dock är maten den viktigaste källan till hälsosamt protein så ät mycket ägg, fisk och fågel samt baljväxter och var försiktig med det röda köttet.

PH-kalk

Människans kropp bör ha rätt PH-värde annars försuras den. Med för mycket socker, bröd, mjölkprodukter och annat så är det lätt hänt att din PH-balans svänger till det sämre och detta leder till inflammationer och magproblem. PH-kalk är ett vitt pulver som du blandar ut med varmt vatten på morgonen och dricker. Det smakar ingenting och hjälper verkligen till att återställa PH-värdet i din kropp. Det kan köpas via vissa hälsokostbutiker, främst på nätet eller av olika återförsäljare. I och med att man inte tar det mer än en eller ett par gånger per dag håller det också länge. Många tycker det även hjälper sömnen på traven.

bard