Bra träningsformer

De perfekta träningsformerna vid viktnedgång

Alla sporter kan få dig att gå ned i vikt om du samtidigt äter lite mindre, men det finns trots allt några idrotter eller övningar som får dig att bränna fett mer än andra.

Spinning

Dessa intensiva cykelpass kan bränna 900 kalorier under 1 timme. Under 90-talet och början av 2000-talet blev detta favoriten på gymmen och nu har klasserna även utökats till olika typer av spinning som spinning till discoljus osv. Svettigt värre men makalöst kul! Vill du inte spinna med andra så finns det relativt billiga spinningcyklar att köpa.

Löpning

Löpning och inte lätt joggande förbränner många kalorier och är bra då precis hela kroppen får röra på sig. Dock kan det ibland vara svårt om du har en knä-eller fotskada men i övrigt så är löpare smala människor som bränner ordentligt med kalorier under ett pass. Men det ska vara intensivt! En timmes högintensiv löpning bränner ca 1000 kalorier i timmen.

Vill du ha kul med dina lagkompisar så kan du även räkna in sporter som fotboll, innebandy och andra exempel när du springer hela tiden. Dock bränner det lite mindre eftersom du stannar till då och då.

Simning

Även här rör du på hela kroppen och en stor fördel är att du inte belastar leder på samma sätt. Dock är det tuff crawl som gäller och inte vanligt motionssim om du ska bränna fett och kalorier som aldrig förr. Riktig tuff simning kan bränna mellan 700-1000 kalorier per timme, vilket inte är dåligt alls.

bard