Att komma igång

När motivationen tryter

Varje år runt nyår så flockas folk på gymmen för att stämma in i den gemensamma sången ”Vi ska hålla våra nyårslöften och bli hälsomedvetna”. Det är här du ska köpa ett gymkort om du är seriös med din träning för i stort sett alla träningscentra har erbjudanden till motiverade motionärer som behöver gå ned ett par eller flera kilon i vikt. I början kan både du själv som beslutat dig för en förändring, samt personalen på gymmet berikas av din ihärdiga lust att bli en hälsosammare människa och har du tur så kommer du också att behålla din motivation och se din kropp förvandlas långsamt inför allas blickar. Tyvärr är det långt ifrån alla som faktiskt hamnar här och redan efter en, två eller tre månader (ibland ännu kortare tid), ger folk upp när de antingen inte ser tillräckligt snabba resultat eller helt enkelt lockas av suget från sötsakernas hyllor.

Hur känner du att du håller på att ge upp?

Alla har nog haft känslan att man inte känner för något längre eller att man bara inte vill träna idag även om man lyckats dra sig till gymmet resterande veckodagar. Denna känsla är helt normal och till och med viktig de dagar då du har tränat för hårt eller när musklerna vill vila. Men om du börjar dra till dig