Bra träningsformer

Vardagsmotion

Många tänker inte på att det faktiskt går att se till att få in motion i vardagen och det kan vara bra, speciellt om man inte har någon möjligheten att lägga in träning i sitt livspussel. Det kan vara svårt när man har familj med barn som har aktiviteter efter skolan och alla ”måsten” som finns hemma. Visserligen hjälper det med att få en matkasse levererad varje vecka från matkassedirekt så att man slipper handla mat hela tiden.

Därför bör man försöka få in vardagsmotion och då med ganska små medel, vilket gör att man kommer att må bättre i slutändan. Det kan vara extra viktigt om man har ett jobb som är stillasittande, även om man tar sig en bensträckare då och då.

Trapporna

Att ta trapporna är ett gammal klassiskt knep att ta till och som faktiskt är mycket effektivt. Det gör att musklerna kommer att få jobba lite mer. Så undvik hissen och gör det till en vana att ta trapporna i stället vart man än befinner sig. Ytterligare fördel med att ta trapporna är att både rumpa och lår aktiveras vilket gör att fettförbränningen påverkas.

Ta en kvällspromenad

Det är lätt hänt efter att man har ätit på kvällen och röjt i köket, att man lätt sätter sig i soffan för att se på tv. Visst är det helt okej att göra det, men ett litet tips är att stänga av tv:n en timme innan det är dags att gå och lägga sig, för att ta en kvällspromenad. Dels får man lite extra motion, men det är perfekt sätt att kunna somna lättare när man lagt sig.

Eftersom frisk luft och all rörelse gör att kroppen får arbeta lite och dessutom kan det underlätta för de personer som lider av sömnproblem. Ta en kvällspromenad tillsammans med din partner, vilket gör att ni kan umgås, varvar ner, samt får vardagsmotion på en och samma gång.

App-gympa

Vill man svettas en liten stund dagligen och utan att det tar en massa tid. Då finns det speciella appar som man kan ladda ner, som ger möjligheten till att kunna röra sig utan att det krävs vikter

eller redskap. Dessutom får man en påminnelse redan på morgonen så att man inte ska glömma bort att få in träningen under dager.

Sätt timer

Sitter man stilla hela dagen framför en dator, kan det vara bra att ställa en timer som ringer varje halvtimme. Eftersom man bör ta en bensträckare var 30:e minut, då bensträckare är bra för kroppen på olika sätt, ta ett varv på kontoret, hämta vatten eller bara går runt lite.

Tävla

För att göra det lite roligare på jobbet kan ni tävla, då ni skaffar er stegräknare och då se vem som kommer gå flest antal steg inom en viss period. Stegräknare-tävling fungerar också med familjemedlemmar och vänner. Då kan vinsten vara något som passar alla på ett eller annat sätt, allt för att få och behålla motivation!

bard