Laga rätt kost

Att ändra sin kost

Om man har dåliga matvanor sedan en tid tillbaka kan det vara relativt svårt att lägga om dem. Det finns ytterst få människor som besitter den stenhårda disciplinen och bara slutar tvärt med sina dåliga vanor från en dag till en annan. Även om man har bra vanor sedan tidigare och sedan äter sämre under en tid, kan man märka hur svårt det är att återgå till hälsomässiga former igen. Ta julen som ett exempel!

Ät allt

Det viktigaste är att du inte slutar helt med att äta något om du tycker mycket om det. Vissa är mycket sötsugna och har detta som dilemma medans andra frossar i salt mat. Ibland kan detta ha att göra med att du har en brist av något ämne i kroppen eller att vissa organ inte fungerar som de ska, så om man har ett fruktansvärt sug efter något en stor del av tiden bör man kontakta en läkare eller göra tester hos en homeopat om man föredrar det.

Hursomhelst så finns det ingenting som kräver att du ska sluta äta choklad helt eller låta bli salt i pastan om du vill ha den där härliga smaken då och då och många dietister menar även att det vid vissa tillfällen har gått till överdrift inom hälsobranschen.

Det störta tipset är att du äter mest av frukt, grönsaker och rotfrukter och minst av kolhydrater. Ju mer du tränar desto mer protein behöver du så snåla inte på den varan. Däremot bör du skära ned på rött kött som ofta är behandlat med olika farliga ämnen. Har du chans att köpa kött från en bonde istället så är detta en utmärkt idé. Då vet du vad du får.

bard